Meniu principal

Deschiderea traficului pe o porțiune de 15 km din autostrada Lugoj – Deva, din nou amânată

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat vineri, împreună cu directorul CNAIR, Ștefan Ioniță, o vizită de lucru la Timișoara, pentru a inspecta lucrările pe șantierul autostrăzii Lugoj — Deva, lotul 2, de 15 kilometri. Potrivit acestuia, lotul era imposibil de recepționat în luna decembrie, așa cum fusese anunțat.

“Ministrul Transporturilor a parcurs cei 15 kilometri ai lotului 2 al autostrăzii, alături de Comisia întrunită în vederea realizării inspecției tehnice, inspecție premergătoare realizării recepției la terminarea lucrărilor. Comisia a constatat că mai sunt necesare lucrări de efectuat, una din probleme fiind lipsa a 3.200 metri liniari de șanțuri. În acest sens, conducerea CNAIR a solicitat astăzi un punct de vedere unui expert independent, care să ofere o opinie pertinentă în ceea ce privește posibilitatea deschiderii traficului fără cei 3.200 metri liniari de șanțuri și realizarea acestora, de către constructor, ulterior deschiderii traficului”, se menționează în comunicat.

În ceea ce privește garanția lucrărilor, aceasta a fost extinsă de la patru la opt ani, pe zonele afectate în trecut de neconformități ale lucrărilor de terasament. În luna decembrie 2016, au fost montați senzori în corpul terasamentului autostrăzii, însă primele citiri relevante au fost făcute în ianuarie și februarie, acestea indicând o comportare normală a construcției.

”Acest lot era imposibil de recepționat în luna decembrie, așa cum fusese anunțat. Autostrada va fi deschisă imediat ce specialiștii vor considera ca îndeplinește toate condițiile pentru siguranță circulației. Responsabilii din CNAIR care nu își asumă problemele apărute și care nu m-au informat corect trebuie să suporte consecințele, iar constructorii care lucrează în România trebuie să înțeleagă că statul român este un partener serios, care își asumă obligațiile. Același lucru îl așteptăm, însă, și de la partenerii noștri”, a declarat ministrul Transporturilor.

(foto: Opiniatimisoarei.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.