Meniu principal

Deputații juriști au avizat favorabil adoptarea OUG 14, de abrogare a Ordonanței privind modificarea Codurilor penale

Soția lui Eugen Nicolicea, recompensată

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat, luni, după o dezbatere de doar câteva minute, proiectul de lege de aprobare a OUG 14, prin care Guvernul Grindeanu a abrogat controversata OUG 13 de modificare a Codurilor penale. 

Președintele comisiei, Eugen Nicolicea (PSD), a anunțat deja că, după votul din plen, legea de aprobare a OUG 14 poate fi atacată la Curtea Constituțională. Nicolicea spune, însă, că „nimeni” din partea PSD nu va face acest lucru. În cazul în care nu se va întâmpla nimic neprevăzut, legea va pleaca la președintele Klaus Iohannis, spre promulgare.

Legea de aprobare a OUG 14 a fost votată săptămâna trecută în Senat. Între timp, au fost formulate în instanță mai multe cereri de suspendare și anulare a OUG 14. Dacă magistrații le acceptă, rămâne în vigoare OUG 13, cel puțin până la momentul în care Parlamentul ar repinge-o. Deocamdată, proiectul de lege privind respingerea OUG 13 se află la Comisia juridică a Senatului, fiind astăzi votată de senatorii-juriști. Senatul este în cazul OUG 13 prima Cameră sesizată.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.