Meniu principal

Un deputat PMP vrea ca parlamentarilor USR care dorm în sala de plen să nu li se deconteze cazarea

De ce prezența parlamentarilor USR în Parlament contează: am fost mai orbi și mai surzi

Deputatul Partidului Mișcarea Populară (PMP), Corneliu Bichineț, a declarat, vineri, că ar trebui retrasă indemnizația de cazare în București pentru parlamentarii Uniunii Salvați România (USR) care dorm în plenul Camerei Deputaților, în semn de protest față de modificarea Codurilor penale. Nouă parlamentari USR au rămas în sala de plen a Camerei Deputaților în noaptea de joi spre vineri, în semn de protest.

“Am înțeles că lucrăm cu toții în Parlamentul României, Camera Deputaților. Înțeleg că această incintă a devenit pentru unii colegi de-ai noștri hotel. Propun retragerea indemnizației pentru cazare în București pentru toți cei care dorm în Parlament”, a spus Bichineț, la începutul ședinței de vineri a Camerei.

Deputatul USR Dan Barna a replicat, afirmând că parlamentarii care protestează vor să transmită Legislativului mesajele strigate în stradă.

“Ceea ce vedeți dumneavoastră aici sunt mesajele din stradă, știm că ați fost ocupați cu legiferarea. De aceea am zis să vă aducem mesajele pe care ni le transmite nouă, Parlamentului României, societatea românească. Sunt mesajele care sunt în toată țara. Sunt 300.000 de oameni care ne transmit aceste mesaje. România nu e Liviu Dragnea. Rețineți acest lucru!”, a spus Barna.

Circa 25 de parlamentari USR s-au așezat pe scările de la tribuna Parlamentului, purtând steaguri tricolore și pancarte pe care scrie “Refuz acest abuz!”, “Retrageți ordonanța!”, “Hoții!”, “Liber la furat!”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.