Meniu principal

După ce și-au votat Statutul, delegații USR își aleg, sâmbătă, noul președinte

USR a ajuns la un acord cu sindicatele şi patronatele pentru a ataca la CCR Legea salarizării

După dezbateri aprinse, care au durat aproape 12 ore, cei 270 de delegați prezenți la Congreul Uniunii Salvaţi România (USR), care are loc în aceste zile la Cluj-Napoca, au votat noul Statut al formațiunii. Sâmbătă, aceștia urmează să își aleagă noua conducere centrală a partidului, în cursă fiind înscriși Nicuşor Dan, Emanuel Ungureanu, Şerban Marinescu şi Cornelia-Florina Gherman.

 

„USR îşi propune ca în doi ani să devină al doilea partid din România, îşi propune să se bată cu şanse, în 2020, la primăriile marilor oraşe, USR îşi propune să aibă în 2020, la alegerile parlamentare, un rezultat care să îi permită să propună primul ministru. USR îşi propune să facă toate aceste lucruri păstrându-şi politica de a nu face compromisuri. Nu există o soluţie miraculoasă, ci doar să continuăm munca, să continuăm să facem sacrificii, să fim solidari şi rezultatele vor veni”, a spus Nicușor Dan în deschiderea Congresului USR.
 

Emanuel Ungureanu a anunţat, în data de 2 mai, prin intermediul unei scrisori deschise, că va candida la preşedinţia USR, el exprimându-şi speranţa că partidul va rămâne unit în urma congresului. El arată în scrisoarea deschisă că va candida pentru a da glas acelor voci care doresc unitate în partid.

Şerban Marinescu a candidat la alegerile parlamentare din 2016 pentru un mandat de deputat de Teleorman, dar nu a reuşit să câştige fotoliul de parlamentar. Anterior a fost membru în partidul M10 al Monicăi Macovei, iar în prezent este consilier parlamentar al grupului USR.

Cornelia-Florina Gherman speră, în schimb, ca intrarea în cursa pentru şefia USR să o facă mai cunoscută în interiorul partidului. Ea a precizat că ”USR îi datorează lui Nicuşor Dan acest prim mandat care momentan este deschis”.

Pe lângă preşedinte, cei 270 de delegaţii vor alege şi membrii Biroului Naţional, Comisia Naţională de Arbitraj şi Comisia Naţională de Cenzori. BN Vva avea 20 de membri, dintre care șapte vicepreşedinţi, în cursă înscriindu-se 53 de candidaţi, printre care Clotilde Armand, Cristian Ghinea, Vlad Alexandrescu, Cosette Chichirău, Florina Presadă, Dan Barna şi George Dircă.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.