Meniu principal

Decizie CNA: Antena 3 trebuie să acorde drept la replică CSM şi DNA

Postul de propagandă România TV, ars la buzunare pentru injurii aduse lui Kovesi

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a hotărât, joi, că postul de televiziune Antena 3 trebuie să acorde drept la replică Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ceea ce consideră cele două instituţii a fi ”acte de dezinformare” comise în ediţii ale emisiunii ”Sinteza zilei” şi ”Esenţial”, ce au fost reclamate la forul audiovizual. 

Potrivit News.ro, acordarea dreptului la replică a fost propusă de Monica Gubernat, deși nu a fost cerută de DNA și CSM, şi a fost votată de şase din cei 11 membri CNA – Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu şi Monica Gubernat.

Dorina Rusu a declarat, după încheierea şedinţei, că deşi a votat pentru acordarea dreptului la replică, va cere rediscutarea deciziei.

Valentin Jucan a propus o amendă de 30.000 de lei, care a fost votată de trei membri CNA – Florin Gabrea, Dorina Rusu şi Valentin Jucan. Ceilalţi membri ai forului au fost împotrivă.

Membrii CNA au decis amânarea formulării unor propuneri de sancţionare pentru modul în care Antena 3 a reflectat protestele din 22 ianuarie, până marţi, la propunerea lui Răsvan Popescu, pentru a putea face comparaţii cu alte posturi de televiziune reclamate pentru acelaşi subiect, respectiv B1 TV, Realitatea TV şi România TV. La CNA au fost înregistrate 690 de reclamaţii pentru acest caz.

Amânarea a fost votată de şapte din cei 11 membri CNA – Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Răsvan Popescu. Ceilalţi membri CNA au fost împotrivă.

(foto: Paginademedia.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.