Meniu principal

Decizia ÎCCJ privind reprimirea Cameliei Bogdan în magistratură, aşteptată luni

Camelia Bogdan: Conducerea Inspecţiei Judiciare este deturnată intereselor condamnatului Dan Voiculescu

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ar urma să decidă, luni, dacă judecătoarea Camelia Bogdan, care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la zece ani de închisoare în dosarul ICA şi care a fost exclusă din magistratură în luna februarie, va fi reprimită în magistratură.

Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a dezbătut în 4 decembrie recursul declarat de Camelia Bogdan împotriva deciziei Consiliului Superior al Magistraturii şi ar urma să decidă astăzi dacă judecătoarea va fi reprimită în magistratură. .

Avocaţii Cameliei Bogdan au susţinut, în sala de judecată, că aceasta are din partea Agenţiei Naţionale de Integritate un raport în care se arată că nu s-a aflat în stare de incompatibilitate atunci când a participat la un seminar organizat de o asociaţie care era finanţată de Ministerul Agriculturii, parte vătămată în dosarul ICA. Mai mult, ei au arătat că răspunderea magistraţilor se prescrie în termen de doi ani, conform unei decizii a CEDO, dar şi a unui recurs în interesul legii adoptat de Înalta Curte.

Joia trecută, Consiliul Superior Magistraturii (CSM), care s-a întrunit în şedinţa de plen,a avut pe ordinea de zi raportul Inspecţiei Judiciare privind cererea de apărare a reputaţiei formulată de Camelia Bogdan, însă a amânat discutarea acestui punct.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.