Meniu principal

Deces în SUA, din cauza unei bacterii rezistente la toate antibioticele

O femeie infectată cu o bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele existente a murit în SUA, au anunțat vineri Centrele de control și prevenire a maladiilor (Centers for Disease Control and Prevention, CDC). Cazul suscită noi temeri cu privire la răspândirea acestor agenți patogeni mutanți, informează agenția France Presse, citată de AGERPRES.

Femeia septuagenară, rezidentă în statul Nevada (vest), a murit în septembrie după un șoc septic. Ea era infectată cu bacteria Klebsiella pneumoniae (Bacilul lui Friedlander), izolată într-o rană în luna august, au detaliat CDC pe site-ul lor.

Rară, această bacterie face parte din familia Enterobacteriaceae rezistentă la carbapeneme (CRE), o ”superfamilie” de bacterii rezistente la aproape toate substanțele antimicrobiene existente pe piață.

Dar testele au arătat că aceasta nu a avut gena MCR-1, care crește rezistența la colistin, un vechi antibiotic capabil să lupte împotriva CRE.

Cel mai îngrijorător lucru legat de bacteriile CRE dotate cu această genă este capacitatea lor de a transmite altor bacterii super-rezistența lor la antibiotice.

O astfel de super-bacterie a fost detectată pentru prima dată în Statele Unite în mai 2016 la o femeie de 49 de ani care a supraviețuit, totuși, infecției pe care o avea, care a reacționat în cele din urmă la un antimicrobian.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.