Meniu principal

De ziua lor, Tăriceanu îi ia la rost pe tineri pentru că și-au ales ca model ”binomul Coldea-Codruţa”

Tăriceanu: Daniel Constantin este manelistul politicii româneşti

De Ziua Tineretului, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a postat pe pagina sa de Facebook câteva să le zicem gânduri, care nu seamănă mai deloc cu o urare. Acesta a afirmat că tinerii din ziua de astăzi au oportunităţi deosebite, dar mulţi şi-au ales ca model ”binomul Coldea-Codruţa”, o alegere care vine dintr-o dezamăgire pe care însă ar fi capabil să o înţeleagă.

”Tinerii de astăzi beneficiază de oportunităţi deosebite. Spre deosebire de generaţiile trecute, care trăiau într-o lume plină de restricţii şi îngrădiri, generaţia de azi îşi poate valorifica din plin atuurile personale de inteligenţă şi educaţie. Din păcate, nu pot să nu observ o criză de modele şi, aş spune, de cultură civică, în rândul multor tineri. În Statele Unite sau în Uniunea Europeană, în ţări ca Spania, tinerii au ieşit în stradă pentru mai multă libertate. La noi, mulţi tineri, nu toţi, şi-au ales ca model binomul Coldea-Codruţa. Este o alegere care vine dintr-o dezamăgire pe care o înţeleg şi cred că este şi datoria noastră de a îi face să creadă în valori pozitive şi nu în modelele de tip autoritar, care duc la îngrădirea drepturilor şi libertăţilor individuale şi la distrugerea democraţiei. Cred că putem să le redeschidem apetitul tinerilor pentru valori ca libertatea, iniţiativa personală sau competiţia”, scrie Tăriceanu pe pagina sa de Facebook, de Ziua Tineretului.

Tăriceanu, cel mai mai deunăzi afirma că statul poate supraviețui și fără instituții sau popor, doar prin Parlamentul suveran, mai spune că este rolul politicienilor să îi convingă pe tineri că pot să reuşească în România de astăzi: ”că pot să îşi găsească un loc de muncă bine plătit, că pot să îşi deschidă o afacere, că trebuie să susţină libertatea şi nu inchiziţia modernă. Sunt convins că vom reuşi şi astăzi, de ziua lor, le doresc tuturor tinerilor mult succes pentru îndeplinirea proiectelor!”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.