Meniu principal

De ce prezența parlamentarilor USR în Parlament contează: am fi fost mai orbi și mai surzi

De ce prezența parlamentarilor USR în Parlament contează: am fost mai orbi și mai surzi

Imaginați-vă cum s-ar fi derulat așa-zisele dezbateri pe legile Justiției și pe modificarea Codurilor penale, care de abia încep în super-comisia lui Iordache, dacă USR nu ar fi intrat în Parlament. Imaginați-vă, la rece, cum s-ar fi desfășurat votul, cum ar fi trecut aceste legi dacă poporul nu ar fi fost reprezentat la cel mai înalt nivel de acești nebuni, scandalagii și naivi, așa cum au fost deseori numiți de adversarii din frăția PSD-ALDE-UDMR.

Nu că acum nu vor trece. Este irelevant. Trec, dar grație acestor neexperimentați useriști, cei care urmăresc, avizi, pe Facebook (sunt aproape 10 milioane de conturi în România), dezbaterile pe justiție, transmise de parlamentarii USR, își pot face, acum, o imagine de ansamblu clară, fără echivoc, a profilurilor umane trimise de votanții PSD-ALDE-UDMR în Parlament. Văd, cu ochelarii de cal deoparte, toate ridurile, mizeria de sub preș, minciuna, ipocrizia, abuzul, intențiile penale, poziționarea aleșilor Puterii împotriva cetățenilor. 

Credeți că ați mai fi aflat de toate matrapazlâcurile operate de coaliția imorală PSD-ALDE-UDMR cu o majoră lipsă de rușine, responsabilitate și conștiință? I-ați mai fi putut urmări în direct, în toată ”splendoarea” lor, pe acești ”îngeri” ai Apocalipsei în timp ce-și dau singuri legi ca să scape de legile care nu le convin? În cel mai bun caz, ați fi ascultat o știre la radio sau la televizor sau ați fi citit un rând despre modificarea legislației în domeniul Justiției.

Pe de altă parte, modul în care parlamentarii USR popularizează ceea ce se întâmplă în Parlament are și rolul de educare civică, de trezire la realitate a celor care credeau să gata, am intrat în UE, în NATO și ne-am civilizat. Noi, poate da. Ei, pesediștii însetați de ”dreptatea” pentru propria piele – nu!

Nu în ultimul rând, dacă nu ar fi fost USR în Parlament, Opoziția nu ar fi arătat nici măcar așa cum arată în acest moment, în care în afară de a protesta nu are ce face. Suflul nou adus  de useriști a obligat și celelalte partide din Opoziție, notabil PNL și mai puțin PMP, să se reinventeze, cel puțin din punctul de vedere al modalităților de a reacționa în plen și de a pune cel puțin presiune pe călăii Justiției. Și funcționează.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.