Meniu principal

David Bowie şi Leonard Cohen, nominalizaţi post-mortem la Brit Awards

David Bowie şi Leonard Cohen au fost nominalizaţi, post-mortem, la mai multe categorii ale Premiilor Brit, decernarea urmând să aibă loc peste o lună, la Londra. Bowie ar putea primi două Brit Awards, fiind nominalizat la tot atâtea categorii. Pe de altă parte, artistul canadian Leonard Cohen, decedat în data de 7 noiembrie a anului trecut, figurează printre cele cinci nominalizări la categoria cel mai bun artist solo internaţional.

David Bowie, decedat în data de 10 ianuarie 2016, a fost nominalizat la categoria cel mai bun artist solo britanic, alături de Craig David, Skepta şi Michael Kiwanuka. De asemenea, artistul figurează pe lista de nominalizaţi la categoria cel mai bun album britanic al anului, pentru „Blackstar”, lansat în ziua în care acesta împlinea 69 de ani (cu două zile înainte de deces).

Bowie a câştigat în 2014 un Brit Award pentru cel mai bun artist solo britanic. În discursul de acceptare, citit în lipsa sa de supermodelul Kate Moss, Bowie a sfătuit Scoţia să rămână în Regatul Unit.

Ceremonia de decernare a Brit Awards va avea loc în data de 22 februarie, pe O2 Arena, din Londra.

(foto: Electricliterature.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.