Meniu principal

Darke a vândut cele mai multe albume la nivel mondial, anul trecut

Canadianul Drake este artistul cu cele mai multe albume vândute la nivel mondial în 2016, a informat Federația Internațională a Industriei Fonografice (IFPI), citată de AFP. Pe locul secund se regăsește regretatul David Bowie.

Drake, care i-a succedat vedetei pop Adele în fruntea clasamentului anual, a înregistrat un succes imens cu cel de-al patrulea album al său, “Views”, un omagiu adus orașului său natal, Toronto, lansat în luna aprilie a anului trecut mai întâi în mod exclusiv pe serviciul streaming Apple Music și pe iTunes.

Cântărețul britanic David Bowie, care și-a lansat cel mai recent album, “Blackstar”, cu două zile înainte de moartea sa, survenită în luna ianuarie a anului trecut, s-a situat pe locul al doilea în topul artiștilor cu cele mai multe albume vândute – albumul său ocupând primul loc în “topuri” în 24 de țări, potrivit IFPI.

Pe locul al treilea regăsim trupa britanică Coldplay, în timp ce locul al patrulea este ocupat de vedeta pop Adele, ale cărei albume “A Head Full of Dreams” și “25”, deși lansate în 2015, s-au dovedit populare și în 2016. Locul al cincilea este ocupat de artistul canadian Justin Bieber, urmat de Twenty One Pilots (6), Beyoncé (7), Rihanna (8), Prince (9) și The Weeknd (10).

(foto: Iheart.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.