Meniu principal

Dan Barna (USR): Salutăm intervenţia preşedintelui de astăzi

Barna (USR): Vom avea un candidat al său în turul I al prezidențialelor

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că salută intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis de marţi şi că aceasta nu face decât să reafirme ceea ce USR şi “cetăţenii decenţi” spun de un an şi jumătate, şi anume că procurorii trebuie să fie independenţi şi lupta anticorupţie trebuie să meargă mai departe, potrivit News.ro.

“Salutăm intervenţia preşedintelui de astăzi, pentru că el nu face decât să reafirme ceea ce şi USR şi toţi cetăţenii decenţi din România spun de un an şi jumătate – că procurorii trebuie să fie independenţi, că lupta anticorupţie trebuie să continue, că o persoană numită şi de preşedinte infractor, care încearcă să ia mai multă putere decât se cuvine, nu poate să transfrome România într-un stat nefuncţional. Dezbaterea despre care vorbeşte preşedintele este una fundamental necesară. Prin această decizie a CCR se schimbă fudamental forma de guvernământ în România. Dincolo de o interpretare, aşa cum ar fi trebuit să facă CCR, de altfel, chiar în cuprinsul deciziei Curţii se vorbeşte despre stabilirea puterilor instituţiilor, ceea ce Curtea nu poate să facă, poate doar să constate ceea ce spune Constituţia. Dezbaterea de care vorbeşte preşedintele este normală şi fireacă”, a declarat Dan Barna, la Parlament.

El a susţinut că o parte din CCR este “profund politizată” şi a devenit un jucător politic.
“Această Curte, o parte din ea, este profund politizată. Cât timp avem foşti membri de partid în funcţia de preşedinte, nu este niciun echivoc că vorbim de o decizie politică şi nu este niciun echivoc că această Curte a devenit jucător politic. Aici lucrurile sunt foarte clare”, a continuat Dan Barna.
(foto: AGERPRES)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.