Meniu principal

Dan Barna, la protestul de la Sibiu: În Parlament e dictatura majorității

Dan Barna (USR) anunță depunerea unei moțiuni simple pe Justiție

Președintele USR, deputatul de Sibiu Dan Barna, prezent, sâmbătă, la mitingul anti-PSD, a declarat că Parlamentul s-a transformat “într-o instituție dictatorială”. Acesta dezaprobă modificarea regulamentelor, potrivit căreia nu mai este posibilă susținerea de amendamente în plenul Camerei Deputaților.

“Din păcate, în aceste zile, România este din nou într-un prag foarte sensibil de a porni pe un drum înapoi de care credeam că am scăpat. Vedem că ceea ce se întâmplă în Parlamentul României, acest abuz asupra legilor Justiției, se extinde mult mai mult. După cum știți, după protestul de miercuri, prin care am reușit să blocăm votul final pe legea statutului judecătorilor și procurorilor, domnul Iordache a introdus o inițiativă de modificare a regulamentelor, astfel încât să nu mai fie posibilă susținerea de amendamente în Plenul Camerei Deputaților. Practic, plenul Parlamentului devine doar o mașină formală de vot, amendamentele respinse nu mai pot fi susținute, iar cele admise sunt expediate printr-un singur vot final și împreună cu această inițiativă a fost eliminat și, mă rog, au fost dați afară de fapt și liderii grupurilor parlamentare, deci liderii partidelor politice, au fost dați afară din Biroul Permanent. Deci, practic, asistăm la o transformare a Parlamentului într-o instituție dictatorială-dictatura majorității”, a declarat Barna pentru AGERPRES.

Dan Barna, împreună cu colegi din USR Sibiu, inclusiv președintele organizației, Raluca Amariei, s-au numărat printre cei 50 de oameni care au protestat pașnic, timp de mai bine de o oră, în centrul orașului. Protestul a fost unul autorizat de Primărie.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.