Meniu principal

Dan Adamescu, controversat om de afaceri, a murit într-un spital privat

Controversatul om de afaceri Dan Damescu, condamnat în mai 2016 la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru mituirea unor judecători, a încetat din viață, luni seară, la 68 de ani. El se afla internat la un spital privat, în stare foarte gravă.

Adamescu deținea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurări și Medien Holding, trustul care includea ziarul România Liberă. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental, din București. Avocatul lui Adamescu susținea, la sfârșitul anului trecut. că omul de afaceri se afla la Terapie Intensivă, într-un spital privat, sora sa primind acceptul să stea într-o încapere alăturată, pentru a-l putea supraveghea.

Adamescu executa, din 27 mai 2016, pedeapsa de patru ani li patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunțarea unor soluții favorabile în dosare de insolvență ale unor firme ale sale. El făcuse o cerere de liberare condiționată, care îi fusese respinsă.

Magistrații Curții de Apel București au ridicat, la sfârșitul anului trecut, controlul judiciar pe cauțiune pentru Dan Adamescu, în dosarul falimentării Astra Asigurări. Procurorii fixaseră cauțiunea la 40 de milioane de lei în acest caz.

(foto: Libertatea.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.