Meniu principal

DaKINO 26 – între 1 și 5 martie

Cea de-a 26-a ediție a Festivalului Internațional de Film DaKINO va avea loc în perioada 1 – 5 martie, la Cinema Pro, Studioul Horia Bernea – Cinema Muzeul Țăranului și ARCUB, informează AGERPRES.

Evenimentul va debuta cu proiecția în premieră în România a filmului “Manchester by the sea”, regizat de Kenneth Lonergan, avându-i în rolurile principale pe Casey Affleck și Michelle Williams. Pelicula a primit șase nominalizări la Premiile Oscar 2017 pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun actor în rol principal, Cel mai bun actor într-un rol secundar și Cea mai bună actriță într-un rol secundar.

Competiția de scurtmetraj numără în acest an 26 de filme, producții internaționale și românești. Filmele au fost selectate de Ionuț Mareș, Cristi Mărculescu și George Mihalcea.

Filmele din competiție vor fi prezentate publicului la Sala ARCUB, pe 2, 3 și 4 martie, iar pe 5 martie întreaga Competiție de scurtmetraj va putea fi urmărită într-o proiecție maraton la Cinema Muzeul Țăranului.

Juriul DaKINO 26 este prezidat de actorul Adrian Titieni, alături de criticul de film Cristina Corciovescu, programatorul cinematografului Elvira Popescu din București, Boglarka Nagy, actrița Andreea Vasile și regizorul Andrei Gruzsniczki.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.