Meniu principal

Dacian Cioloş: Vă invităm să vă înscrieţi în Platforma România 100

Dacian Cioloş invită românii să se implice în politică, la toate nivelurile

Fostul premier Dacian Cioloş a lansat, miercuri, o invitație tuturor celor care vor să se implice într-un proiect pentru schimbarea României să se înscrie în Platforma România 100. Într-o primă etapă, mişcarea va funcţiona ca o platformă on-line la www.ro100.ro şi va fi organizată în comunităţi de participare socială, civică şi de îmbunătăţire a politicilor publice. În perioada următoare, mişcarea va prezenta public temele strategice şi campaniile pe care intenţionează să le promoveze în anii următori. 

”Dragi prieteni, pentru a schimba România este nevoie de o implicare cetăţenească activă, masivă, de participarea cu resurse şi voinţă a cât mai multor oameni care împărtăşesc aceleaşi principii şi care contribuie împreună la valorile şi bunăstarea comunităţii. Credinţa mea este că schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Începe cu puterea, coeziunea şi energia echipelor. Ca societate, sunt sigur că am depăşit etapa încolonării în spatele unui lider care să fie urmat necondiţionat. V-am spus că facem lucrurile… ardeleneşte, le facem temeinic şi, mai ales, lucrăm în echipă. Azi, mai facem un pas: vă invităm să vă înscrieţi în Platforma România 100 – o mişcare cetăţenească, dinamică, deschisă, un proiect pe termen lung, care va aduna şi pune în valoare energiile pozitive ale ţării. Vă invit să veniţi alături de noi, să vă alăturaţi echipei Platformei Romania 100. Vă invit să schimbăm România. Împreună!”, scrie Dacian Cioloş.

Iniţiatorii Platformei România 100, între care nouă miniştri, secretari şi consilieri de stat din fostul guvern tehnocrat, dar şi oameni de afaceri şi specialişti în politici publice, lansează astăzi înscrierile în Platforma România 100 – o mişcare cetăţenească, deschisă, activă, care are ca obiective transformarea mediului civic şi politic românesc şi atingerea adevăratului potenţial de dezvoltare a României, se arată şi într-un comunicat al Platformei. Dacian Cioloș precizează că în ultimele luni a primit mii de mesaje în care i se cerea o implicare activă în viaţa publică şi politică din România.

”V-am spus că facem lucrurile… ardeleneşte, le facem temeinic şi, mai ales, lucrăm în echipă. Azi, mai facem un pas: vă invităm să vă înscrieţi în Platforma România 100 – o mişcare cetăţenească, dinamică, deschisă, un proiect pe termen lung, care va aduna şi pune în valoare energiile pozitive ale ţării. Vă invit să veniţi alături de noi, să vă alăturaţi echipei Platformei Romania 100. Vă invit să schimbăm România. Împreună!. Schimbarea este posibilă şi trebuie să înceapă cu felul în care este guvernată România – transparent, deschis, cu onestitate, în dialog cu oamenii. Anul trecut am început să facem acest lucru împreună cu o echipă de oameni extraordinari, dedicaţi, încrezători că România poate şi merită mai mult. Suntem convinşi că suntem mulţi, foarte mulţi care credem acelaşi lucru. Ca popor, putem mai mult decât am arătat până acum. Schimbarea României poate să vină doar de la o implicare cetăţenească activă şi masivă. Vă invităm să veniţi alături de noi, să vă alăturaţi echipei Platformei România 100. Vă invităm să schimbăm România. Împreună!”, declară Dacian Cioloş, împreună cu Vlad Voiculescu, Dragoş Pîslaru, Dragoş Tudorache şi Alin Mituţa, membri fondatori ai Platformei, cărora li s-au alăturat şi mulţi alţi colegi din echipa guvernamentală de anul trecut.

Platforma România 100: este o mişcare conectată la societate, pornită de la dorinţa fiecăruia dintre noi de a ne asuma un grad mai mare de conştiinţă şi activare civică; promovează idei şi strategii de dezvoltare în domenii cheie pentru creşterea României, propuneri de măsuri legislative necesare, cu aprecieri pertinente ale resurselor necesare pentru aplicarea lor; propune cetăţenilor un alt mod de a face politică, responsabil, onest, profesionist, cu oameni implicaţi în construirea viitorului politic al ţării; activează pentru un mediu politic transparent şi integru, sancţionează derapajele populiste şi demagogice şi promovează o Românie dinamică, prosperă, europeană, se mai arată în comunicat.

Ți-a plăcut articolul?

13 Comentarii La Dacian Cioloş: Vă invităm să vă înscrieţi în Platforma România 100

 1. Cojocaru spune:

  Vrem o țara ca afara ! Haideți romani ,ca se poate ! Zău .

 2. Purice Maria spune:

  Cu toata increderea il urmez pe Dacian Ciolos !

 3. Purice maria spune:

  Dacian Ciolos ne-a dovedit ca merita increderea noastra ,trebuie sa mergem mai departe ,vrem numai oameni de bine , corecti ,cinstiti cu bun simt ! Doamne ajuta !

 4. Buza Iosif spune:

  Toată stima pt Dacian Cioloș
  Este singurul politician onest pe care îl cunosc

 5. Pirvu spune:

  Va rugam sa ne spunetti concret ce trebuie facut ca sa ne inscriem!

 6. Luminita Ciobanu spune:

  Ma inscriu

 7. Dede Iacob spune:

  Ma inscriu

 8. Anonim spune:

  OLTEANU TEODORA
  DOAMNE -AJUTA, ACEST POPOR PRIN OAMENII PE CARE TU II ALEGI SA NE REPREZINTE DE ACUM INCOLO. SI NU UITATI SA FITI ROMANI, SA GANDIT ROMANESTE CU SUFLETUL SI CU INIMA ,NU CUM AU GANDIT CEI DIN PSD PANA ACUM. EU NU ZIC ,SA NU TRAIESTI BINE DACA AI O FUNCTIE IN STAT, CI SPUN SA TRAIESTI BINE DAR SA FACI BINE SI POPORULUI. DUMNEZEU SA FIE CU DUMNEAVOASTRA SA VA LUMINEZE INIMA SI SUFLETUL.

 9. Anonim spune:

  CUM SI UNDE TREBUIE SA AJUNGEM ,PENTRU A NE PUTEA INSCRIE.

 10. Domșa Codruț spune:

  In sfarsit o veste care va bucura multe inimi frante din 90 pana azi ! Eu va susțin chiar daca povara anilor e grea !Atotputernicul sa aibă grija in alegerea oamenilor cu gânduri curate !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.