Meniu principal

Iohannis: Dacă şi acest guvern ar cădea, mi-aş pune serios întrebarea dacă PSD mai poate să guverneze

Klaus Iohannis, la Suceava: Politica celui mai puternic nu mai merge. Nu lăsaţi pe alţii să decidă în locul dumneavoastră

Președintele Klaus Iohannis s-a referit, la Craiova, la noua criză politică apărută în sânul coaliției de guvernare, ridicând un semn de întrebare cu privire la capacitatea PSD-ALDE de a guvera în continuare în cazul în care și Cabinetul Tudose va fi demis.

“Am discutat cu premierul şi mi-a prezentat opţiunile domniei sale, dar aceste lucururi nu le voi anunţa eu, este treaba altora să facă acest anunţ. (…) Cred că premierul este de bună credinţă şi doreşte să aibă o echipă performantă. Aşteptăm ca PSD să vină cu rezultate tangibile. Dacă este nevoie de o remaniere, remaniere să fie”, a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis a menţionat că  orice criză polituică are rezultate negative şi că se vede foarte limpede că în economie a apărut o nelinişte profuncă, au fost anunţate în ritm alert noi măsuri în domeniul fiscal şi că este cazul să se reintre “într-o zonă de predictiilitate şi stabilitate”.

Întrebat dacă el consideră că premierul ar trebui să rămână, preşedintele a spus: “Nu văd nicio piedică, dacă se doreşte”.

La insistenţele reporterilor legat de variante de soluţionare a actualei situaţii, preşedintele a afirmat: “Dacă şi acest Guvern ar cădea, ar rebui să îmi pun întrebarea la modul extrem serios dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze”.

Iohannis a precizat şi că un guvern de tehnocraţi nu este o soluţie pe temen mai lung, lucru pe care l-a spus şi la instalarea Guvernului Cioloş.

“Avem un partid care a câştigal alegerile, nu are decat să performeze”, a spus el, continuând: “Cine a câştigat să-şi facă treaba, să guverneze, să producă rezultate!”.

Cu privre la miniştrii cu probleme în justiţiei, Klaus Iohannis a declarat: “Nu mă interesează dacă primesc demisii sau demiteri, inportant e să existe o echipă guvernamentală care nu are probleme de integritate, dispusă să meargă inainte şi să îşi facă treaba”.

El a argumentat că persoanele cu problemele penale nu au ce căuta în funcţii în stat şi că prezumtia de nevinovăţie funcţionează in faţa justiţiei, în timp ce pentru un politician care vine în faţa poporului situaşia este alta.

“Cum să creadă românii într-un guvern dacă acolo sunt persoane suspecte? Un guvern trebuie să fie format din oameni curaţi, care nu au niciun fel de probleme, care sunt integri”, a conchis preşedintele.

El a precizat că nu a vorbit cu Liviu Dragnea sau cu Călin Popescu Tăriceanu de la izbucniea scandalului legat de remanierea Guvernului.  

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.