Meniu principal

D-ale Parlamentului: useriștii i-au făcut pe pesediști hoți, Tăriceanu le-a răspuns că au cultură politică zero

Membri şi simpatizanţi PSD şi ALDE ar putea fi prezenţi la Parlament miercuri, la moţiunea de cenzură

Potrivit stenogramei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, aleșii USR i-au făcut “hoţi” pe social-democrați și aldiști, spunându-le că ar trebui să le “fie ruşine”. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a răspuns spunându-le că au “cultură politică zero” şi a crezut că odată intraţi în Parlament vor “învăţa ceva, dar nu a fost aşa”.

Inițial, senatorul PSD, Şerban Nicolae, s-a plâns că a fost apostrofat, în Parlament, de “un grup de cetăţeni”, printre care şi deputatul USR Cristian Ghinea, în contextul protestelor generate de OUG 13 de modificare a Codurilor penale.

“Am fost apostrofat cu cuvintele: «hoţii» şi «să vă fie ruşine». Este o grosolănie pe care eu nu o accept nimănui, o acuzaţie că aş fi furat sau că aş fi hoţ, este o abjecţie în ceea ce mă priveşte, este descalificantă. Am înţeles că s-au făcut declaraţii şi în prezenţa presei. Ele nu sunt conforme nici cu jurământul depus de parlamentari, nici cu statutul de parlamentari. Cine nu are şapte ani de acasă ar fi trebuit să reuşească să-i recupereze până la depunerea jurământului ca parlamentar”, a spus senatorul PSD Şerban Nicolae, potrivit stenogramei şedinţei BPR din 1 februarie, publicată în această săptămână.

În replică, deputatul USR, Cristian Ghinea, a susţinut că “acei cetăţeni erau parlamentari aleşi ai României”.

“Nu fiţi laş!! Nu fiţi laş”, i-a strigat Şerban Nicolae lui Ghinea, nelăsându-l să-şi termine intervenţia.

Deputatul USR a susţinut că Nicolae a reacţionat “foarte nervos” pe holul Parlamentului, aducând “injurii” şi “s-a purtat absolut bădărăneşte pe holurile Parlamentului”.

În sprijinul lui Şerban Nicolae a venit preşedintele Senatului, cerându-i lui Ghinea să îşi “măsoare” cuvintele.

“Întâmplarea a făcut că eram alături de domnul senator Nicolae Şerban. Eu am crezut că este un grup de protestatari care este în vizită pe la Parlament şi nicidecum de parlamentari. Dacă dumneavoastră vreţi să le daţi avalul colegilor mai tineri după ce aţi ocupat demnitatea de ministru şi credeţi că aşa trebuie să se comporte în Parlament, vă spun clar că faceţi o mare greşeală şi vă descalificaţi. (…) Cred că ar fi bine să reflectaţi. Faceţi, sigur, cum consideraţi, în funcţie de cultura politică pe care o aveţi, de educaţia pe care o aveţi şi procedaţi pe cale de consecinţă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a cerut cuvântul, însuşindu-şi „în întregime” reproşurile care au fost aduse majorităţii parlamentare de colegii de la USR.

“Vreau doar să se consemneze că îmi însuşesc reproşurile pe care ei vi le aduc dumneavoastră, în întregime. Sunteţi nişte hoţi şi trebuie să vă fie ruşine”, a spus Nicuşor Dan, intervenţia sa fiind însoţită de aplauzele colegilor, potrivit stenogramei BPR.

În replică, Tăriceanu l-a acuzat pe Nicuşor Dan că a primit finanţări ilegale în campania electorală.

“Mie mi-ar fi jenă în locul dumneavoastră”, a spus Tăriceanu.

“Eu am crezut că odată cu intrarea în Parlament poate învăţaţi ceva. Văd că nu aţi învăţat nimic. Din punctul meu de vedere, sunteţi o mare decepţie, pentru că am crezut că aveţi măcar buna educaţie şi bunul simţ. Văd că nici acestea nu le aveţi. Cultură politică zero, evident”, le-a mai spus Tăriceanu.

(foto: Eastcomfort.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.