Meniu principal

Curtea Constituțională se umple de ridicol legal, Dorneanu tace și face

CCR îl obligă pe Iohannis să o revoce pe Kovesi. Tudorel, stăpân peste procurori!

Pe românește, Curtea Constituțională a României a împăcat și capra, și varza prin decizia de miercuri, care a admis parțial sesizarea depusă de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Dorneanu și ai lui din CCR au aruncat, practic, un os și celor care nu mai recunosc suveranitatea instituției, dându-i dreptate lui Augustin Lazăr, însă au izbutit să le ridice mingea la fileu și celor care vor să o dea afară de la DNA pe Laura Codruța Kovesi.

Pe de altă parte, iată că această comisie parlamentară condusă de fosta pupilă a lui Dan Voiculescu, Oana Florea, a primit un nou impuls, îndeajuns de puternic pentru ca pesediștii, aldiștii și toți cei cu probleme penale să justifice existența unei așa-zise anchete care nu este, de fapt, decât un vehicul de imagine și propagandă. 

Pentru a o obliga pe Laura Codruța Kovesi să se prezinte în Parlament sau să răspundă în scris la întrebările adresate de Liviu Pleșoianu, Oana Florea și acoliții lor, CCR a ”valsat” printre deciziile anterioare ale Curții, emițând la scor foarte strâns (5-3) decizia pe placul lui Dragnea și Tăriceanu. Problema lui Valer Dorneanu, în principal, este că instituția pe care o conduce, în trecut una cu o integritate de neclintit, etalon al imparțialității, se află în cea mai gravă criză de credibilitate din istorie.  

Curtea Constituțională, deținătoarea adevărului legal suprem, cea spre care se întorceau, în trecut, toți cei care voiau să vadă lumina de la capătul tunelului, a încălcat legea. O avocată a reușit să obțină la Curtea de apel București o decizie care confirmă faptul că ordinul emis de Valer Dorneanu, prin care au fost cenzurate opiniile separate ale judecătorilor CCR, nu respectă legea și chiar regulamentul intern al Curții.

Cum să mai ai încredere că o astfel de Curte Constituțională, condusă de un judecător care a încălcat legea, va judeca drept, că va judeca principii și nu oameni? Valer Dorneanu nu pare, însă, mișcat în vreun fel de situația ingrată în care el însuși a dus această instituție-cheie a statului român. Apa trece, pietrele rămân.

Interesant va fi, însă, ce va face în continuare Laura Codruța Kovesi. Va merge în Parlament sau va alege să răspundă în scris? Indiferent de decizie, poate și mai important va fi modul în care va aborda cel mai fierbinte subiect al citării: prezența în sufrageria lui Gabriel Oprea. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.