Meniu principal

Cu Trenul Unirii, tras de o locomotivă tricoloră, spre Iași

Trenul Unirii va uni simbolic oraşele Bucureşti şi Iaşi, tras de o locomotivă tricoloră

Trenul IR 10661 se va numi, pentru o zi, Trenul Unirii. Acesta a plecat la ora 05.50 din Gara de Nord, către Iași, remorcat de o locomotivă tricoloră, informează CFR Călători.

Trenul va opri în gările Ploiești Sud (06.28), Buzău (07.32), Focșani (08.39), Tecuci (09.19), Bârlad (10.15), Vaslui (10.54), Bârnova (11.34), Iași (11.55). Trenul se va întoarce în aceeași zi, cu plecare din Iași, la 16.50, și sosire în București la ora 23.00. La casele de bilete din marile gări, călătorii vor primi câte un simbol tricolor, semn al unirii românilor.

Trenul Unirii va avea ca pasageri speciali un grup de bicicliști care, potrivit reprezentanților companiei, vor duce spre Iași mesajul unirii pe de o parte, iar pe de altă parte vor consemna faptul că trenul, un mijloc de transport prietenos cu mediul ca și bicicleta, “face ca distanța dintre oameni și locuri să dispară”.

“Bicicliștii munteni vor merge la Iași, unde împreună cu bicicliștii moldoveni vor dansa Hora Unirii pe biciclete. Evenimentul bicicliștilor este organizat de Adevărații VeloPrieteni România și Probikeaddiction Iași”, a declarat Mihai Deneș, vicepreședintele Asociației Adevărații Veloprieteni.

(foto: AGERPRES)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.