Meniu principal

Cristian Țopescu, cetățean de onoare al Municipiului București

Cristian Țopescu va primi titlul de cetățean de onoare al Municipiului București în data de 30 ianuarie, când va fi supus la vot, în Consiliul General, un proiect de Hotărâre în acest sens.

”Se conferă titlul de Cetățean de onoare al Municipiului București domnului Cristian George Țopescu, în semn de recunoaștere pentru promovarea și susținerea sportului românesc. Anul acesta, pe 26 martie, maestrul Cristian George Țopescu împlinește o onorabilă vârstă. Cu acest prilej, este oportun ca Primăria Municipiului București să-și exprime recunoștința în fața acestui mare comentator sportiv, jurnalist, crainicul Televiziunii Române care a încântat și marcat pozitiv sufletele românilor de pretutindeni”, prevede proiectul promovat și semnat de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

 

În raportul de specialitate se menționează că Țopescu s-a născut în anul 1937, la București, fiind fiul ofițerului de cavalerie Felix Țopescu. A urmat cursurile Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport (1970).

Membru al echipei hipice a României, a practicat sportul hipic Sărituri peste obstacole, apoi a fost transferat la Clubul Sportiv Steaua (1960-62), unde a triumfat în două campionate naționale.

Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor șef sport, director general adjunct TVR. După încheierea colaborării cu televiziunea publică, a activat ca reporter sportiv Europa FM, director relații publice Fotbal Club Steaua, director la ziarul ProSport, senior editor ziarul Adevărul, senator în Parlament, senior editor la Sport Total FM, comentator la televiziunea Eurosport.

A comentat peste 5.000 de transmisiuni sportive, 13 ediții ale Jocurilor Olimpice, campionate mondiale și europene. În urma unui decret semnat de președintele României, în octombrie 2007, colonelul în retragere Cristian Țopescu a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea). A primit Ordinul “Meritul sportiv”, Ordinul olimpic “Colanul de aur”, Ordinul național “Serviciul credincios” în grad de Cavaler.

(foto: Cotidianul.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.