Meniu principal

Crabi denumiți ”Harryplax severus”, în cinstea seriei Harry Potter

O specie de crab a fost denumită Harryplax severus, după numele profesorului Severus Snape, un personaj celebru din franciza ”Harry Potter”, informează The Guardian, citat de News.ro.

Oamenii de ştiinţă au identificat acești crabi pe baza unor fosile, reușind pentru 20 de ani să evite capturarea populației speciei. Crabii Harryplax severus au fost denumiţi după Severus Snape, un personaj celebru din franciza ”Harry Potter”, care a reuşit să păstreze până la moarte secretul asupra faptului că era un ”agent dublu” care lucra pentru directorul şcolii de magie Hogwarts, profesorul Dumbledore

Biologii identificaseră noua specie pe baza unor fosile descoperite în urmă cu 20 de ani în Guam de Harry Conley, un colecţionar de schelete marine, pe care le descoperea în timpul refluxului.

Prenumele lui Harry Conley, nu cel al protagonistului seriei ”Harry Potter”, a furnizat primul termen din denumirea ştiinţifică a noii specii. Harry Conley este un colecţionar prolific de fosile de crustacee, ale căror cochilii se găsesc din abundenţă în nisipul acelei insule din Micronezia.

Termenul ”severus” a fost inclus în denumirea ştiinţifică a speciei în semn de omagiu adus personajului Severus Snape, un maestru al poţiunilor şi al secretelor bine păzite din şcoala de magie Hogwarts.

În filmele din seria ”Harry Potter”, personajul Severus Snape a fost interpretat de actorul Alan Rickman, care a decedat pe 14 ianuarie 2016, la vârsta de 69 de ani.

(foto: J.C.E. Mendoze şi K.L. Peter – ZooKeys)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.