Meniu principal

COTAR: Miercuri, până la 5.000 de transportatori vor protesta în faţa Guvernului

COTAR: Miercuri, până la 5.000 de transportatori vor protesta în faţa Guvernului

Până la 5.000 de transportatori vor protesta, miercuri, în faţa Guvernului, împotriva pirateriei şi concurenţei neloiale, a anunţat Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). Organizația a obţinut autorizaţie pentru organizarea unor proteste, în Bucureşti şi în toate marile oraşe din ţară.

”Miercuri, 13 decembrie, până în 5.000 de transportatori de persoane vor protesta în faţa sediului Guvernului şi alţi peste 30.000 în toate marile oraşe din ţară (Timişoara, Arad, Iaşi, Braşov, Bacau, Craiova, Constanta etc.), între orele 09.00-20-00”, se arată în comunicatul publicat luni.

Patronatul acuză autorităţile statului că tolerează pirateria în domeniul transporturilor.

”Nu înţelegem cum pregăteşte Guvernul OUG pentru a-i condamna penal pe cei care nu plătesc taxele şi impozitele, din moment ce în România vorbim deja despre fenomenul numit „uberizare” – fenomen tolerat şi susţinut de guvern prin lipsa oricăror acţiuni care l-ar putea opri. Acest fenomen nu se referă exclusiv la firma Uber, ci la toate afacerile neautorizate care se ascund în spatele unor platforme digitale”, se arată în comunicat.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat recent, după o întâlnire cu reprezentanţii taximetriştilor, că vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează in prevederile legale, aceştia reclamând, printre altele, “concurenţa neloială practicată prin sistemele de aplicaţii online ce oferă servicii ilegale de taximetrie”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.