Meniu principal

Corina Crețu vine iar în România, ca s-o tragă de mânecă pe Dăncilă

Creţu: Sunt încă multe lucruri de rezolvat în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene

Premierul Viorica Dăncilă va avea, luni, o întrevedere cu comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, alături de care va face o vizită în judeţul Bacău. Întâlnirea are loc în contextul în care Corina Creţu a trimis Executivului o scrisoare în care se declară ”extrem de îngrijorată” cu privire la planificarea şi implementarea proiectelor de infrastructură de transport care sunt cofinanţate de Fondul de coeziune şi de Fondul european de dezvoltare regională (FEDER) în România.

Întrevederea premierului Dăncilă cu comisarul european Corina Creţu este programată la ora 16.00, la Bacău. De altfel, Dăncilă şi Creţu vor vizita împreună, luni, mai multe obiective de investiţii din Bacău, iar la ora 17.20 vor susţine o conferinţă de presă comună. 

Întrebată despre scrisoarea Corinei Crețu, premierul Viorica Dăncilă declara, miercuri, la Parlament, că documentul este o evaluare a activităţii pe domeniul transporturilor pentru anul trecut: “Acea scrisoare este o evaluare a activităţii pe domeniul transporturilor pentru anul trecut. Voi avea o întâlnire cu Corina Creţu pe 21 (mai – n.r.), la Bacău. Am vorbit deja cu ministrul Transporturilor pentru a vedea cum putem accelera procesul de absorbţie a fondurilor”. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a intervenit în declaraţia premierului, spunând că, “dincolo de zgura comunicaţională venită din anumite părţi, oamenii încep să simtă în mod real lucrurile bune”. 

“Din ianuarie 2017 până acum se întâmplă şi lucruri bune. Dincolo de zgura comunicaţională venită din anumite părţi, oamenii încep să simtă în mod real lucrurile bune. În ceea ce priveşte autostrăzile, OUG privind parteneriatul public-privat va fi în final publicată, ea a fost adoptată, dar şi până la publicare mai sunt unii pe traseu care pun piedici, îi deranjează, va ieşi şi ordonanţa despre achiziţiile publice, este parte din acest program de simplificare şi stimulare a investiţiilor mari din România. De asemenea, este pregătit memorandumul pentru marile investiţii din parteneriatul public-privat, care va fi adoptat în Guvern. Nemulţumiri sunt foarte mari, este un lucru asumt de noi de când am preluat guvernarea, pentru că am venit în 2017 fără proiecte mature pe masă şi ele s-au elaborat. Supărarea mea era în general generată de faptul că nu simţeam o voinţă serioasă din partea anumitor oficiali de a depăşi, ocoli aceste piedici care sunt inventate şi puse mereu în calea acestor investiţii”, a declarat Dragnea.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.