Meniu principal

Coreea de Sud: Partidul Conservator își schimbă, din nou, numele, ca să scape de scandal

Partidul Conservator, care guvernează Coreea de Sud, a anunțat, luni, că vrea să-și schimbe, din nou, numele, încercând în acest fel să-și reabiliteze imaginea după un scandal major de corupție. Ar fi a doua oară în cinci ani când Partidul Conservator aplică această ”rețetă”, informează AFP, citată de AGERPRES.

“Vom începe, de astăzi, să primim sugestii ale publicului pentru a schimba numele partidului imediat ce va fi posibil”, a declarat președintele partidului de guvernământ din Coreea de Sud, In Myung-Jin.

Partidul Saenuri, “Noua Frontieră”, a rezultat din fuziunea, în 1997, a mai multor formațiuni de centru-dreapta. Până în 2012, formațiunea se numea Marele Partid Național.

Actualul scandal este centrat pe confidenta din umbră a președintei, Choi Soon-Sil, acuzată că a profitat de această relație pentru a extorca sume astronomice de la marile companii sud-coreene. Park Geun-Hye este acuzată de asociere în scopuri condamnabile.

Destituirea ei, votată la 9 decembrie, trebuie încă să fie validată de Curtea Constituțională. Dacă ea va fi confirmată, alegeri prezidențiale vor trebui să fie organizate în următoarele 60 de zile. Saenuri subliniază că majoritatea membrilor săi doresc o schimbare a numelui partidului, pentru a-i da o “a doua viață”.

(foto: EPA)

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.