Meniu principal

Coreea de Nord anunţă că “ultimul model de rachetă” poate să transporte focoase nucleare

Coreea de Nord a realizat un nou test balistic

Regimul nord-coreean a anunţat luni dimineaţă că ultima lansare a unei rachete balistice a demonstrat că aceasta poate să transporte o focoasă nucleară ”mare şi puternică”. Acest anunţ vine după ce regimul a lansat în urmă cu o zi un nou tir de rachetă balistică, primul de la alegerea noului preşedinte de la Seul, transmite CNN.

Kim Jong-un a supravegheat personal lansarea rachetei Hwasong-12, care a ajuns la o altitudine de 2.111 kilometri şi a zburat 787 de kilometri în direcţia Rusiei, înainte de a se prăbuşi în Marea Japoniei.

Potrivit presei nord-coreene, acest test a avut drept scop ”verificarea specificaţiilor tactice şi tehnologice ale noilor rachete balistice, care sunt capabile să transporte focoase nucleare mari şi puternice”.

De asemenea, regimul nord-coreean a avertizat împotriva unei provocări din partea Statelor Unite, precizând că ”atât continentul american, cât şi operaţiunile din Pacific” sunt în raza de acţiune a rachetelor balistice lansate de Phenian.

Experţii sud-coreeni au explicat că ultima rachetă a fost lansată în apropierea localităţii Kusong şi a zburat deasupra ţării şi a Mării Japoniei, înainte de a se prăbuşi la aproximativ 100 de kilometri de oraşul rus Vladivostok.

Însă, Rusia a susţinut că racheta a căzut la peste 500 de kilometri de ţărmurile sale şi de Vladivostok. Ministrul Apărării de la Tokyo a precizat că racheta ajuns la o altitudine de 2.000 de kilometri şi a zburat pentru aproximativ 30 de minute.

”Este posibil să fie vorba de un nou tip de rachetă”, a declarat ministrul Tomomi Inada.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.