Meniu principal

Controversa lucrărilor neconforme de la Spitalul de Arsuri: Primăria Sectorului 1 vrea s-o scalde

Primăria Sectorului 1 a precizat, luni, că toate lucrările efectuate la Spitalul de Arsuri au fost făcute la cererea și cu avizul autorităților medicale. De asemenea, autoritățile ua precizat că, atunci când vor fi finalizate lucrările, vor transmite o notificare către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București prin care se va solicita avizul de conformitate privind respectarea normelor igienico-sanitare.

”La finalizarea lucrărilor la Secția ATI din cadrul Spitalului de Arsuri se va transmite de către Primăria Sectorului 1, prin Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice, o notificare către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, prin care se va solicita avizul de conformitate privind respectarea normelor igienico-sanitare. Numai această instituție are atribuții în redeschiderea sau nu a Secției ATI de la Spitalul de Arsuri”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de Primăria Sectorului 1.

Conform sursei citate, responsabilitatea repunerii în funcțiune a Secției ATI “revenea în exclusivitate Ministerului Sănătății”, dar Primăria Sectorului 1 s-a angajat să preia și să finanțeze lucrările “numai în condițiile în care acestea erau făcute la cererea și cu avizul autoritățile medicale competente”.

“Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, comunica la data de 2 august 2016 lista de lucrări ce trebuie executate la Secția ATI, după cum urmează: montarea de aer condiționat tip stație centrală, igienizarea saloanelor de ATI (pereți, plafoane, pardoseli), reabilitarea rețelei electrice la necesitățile compartimentului de ATI, montarea ușilor glisante, cu senzor, la intrarea în saloane și dotarea cu stație centrală de monitorizare a fiecărui salon ATI”, reiese din comunicat.

Primăria adaugă că, potrivit informărilor primite de la Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice Sector 1 (autoritatea care a contractat lucrarea de modernizare a Secției ATI), la 22 august 2016 Spitalul de Arsuri comunica faptul că rezultatele analizelor la pereți sunt conforme microbiologic.

De asemenea, pe 25 august 2016, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a trimis acceptul pentru propunerile de lucrări, precizează aceeași sursă.

“Menționăm că analizele realizate de către Spitalul de Arsuri (beneficiarul lucrării) au fost asumate prin documente oficiale care au stat la baza începerii și derulării lucrărilor. Mai mult, Primăria Sectorului 1 nu a primit nicio notificare în lunile octombrie — noiembrie 2016 despre existența unor alte analize medicale făcute la pereții din interiorul Secției ATI”, a mai precizat autoritatea locală.

În presa centrală au apărut, luni, informații conform cărora firma de construcții angajată să realizeze renovarea Spitalului de Arsuri nu ar fi realizat nicio decontaminare sau dezinfecție a pereților, iar molozul contaminat ar fi fost manipulat și aruncat de către muncitori.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.