Meniu principal

Contribuția la Sănătate, mărită cu aproape 200% de PSD-ALDE pentru cei mai vulnerabili dintre cetăţenii români

Medic psihiatru din Constanța, condamnat cu executare pentru eliberarea a peste 100 de reţete false

Potrivit unei comparații prezentată de Platforma România 100, între asigurarea facultativă de sănătate în perioada Guvernului Cioloş şi acum, ”revoluţia fiscală a PSD-ALDE a dus la o creştere cu aproape 200% a contribuţiei de sănătate pentru cei mai vulnerabili dintre cetăţenii români”. Astfel, dacă în 2016 se plătea suma de 68,75 de lei pe lună, de la 1 ianuarie suma ajunge la 190 de lei pe lună pentru cei care vor să beneficieze de servicii medicale.

”Revoluţia fiscală a PSD-ALDE a dus la o creştere cu aproape 200% a contribuţiei de sănătate pentru cei mai vulnerabili dintre cetăţenii români. Grija faţă de oameni a PSD, partid declarat de stânga, se traduce în limitarea accesului la servicii de sănătate pentru familiile care trăiesc în sărăcie, şomerii neindemnizaţi sau zilieri”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Platformei România 100.

Potrivit graficului care însoţeşte mesajul, în 2016 se plătea suma de 68,75 de lei pe lună pentru asigurarea facultativă de sănătate, iar de la 1 ianuarie 2018 suma ajunge la 190 de lei pe lună, în creştere cu 189 la sută.

Asigurarea facultativă de sănătate se plăteşte de către zilieri, şomeri neindemizaţi, familiile sărace, care nu beneficiază de venit minim garantat, familii monoparentale fără serviciu pentru a beneficia de servicii medicale.

Platforma România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloş, a anunţat la începutul anului că va prezenta zilnic comparaţii sintetice şi analize care arată diferenţele între guvernarea tehnocrată şi guvernele PSD-ALDE.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.