Meniu principal

Contre între fostul procuror DNA, Mihaiela Moraru Iorga, și Laura Codruța Kovesi

Laura Codruţa Kovesi, turist la cetatea Devei

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a negat că ar fi cerut urgentarea dosarului unui fost ministru care urma să ajungă premier, aşa cum a susţinut “inculpata” Mihaiela Moraru Iorga, adăugând că nu a făcut presiuni sau acte de imixtiune în activitatea vreunui procuror.

“Nu a existat nici o discuţie cu vreun procuror din DNA sau cu inculpata Moraru Iorga Mihaela despre un dosar despre vreun ministru care putea să ajungă premier”, a declarat Kovesi. 
  
 Totodată, Iorga a susţinut şi că şefa DNA ar fi interferat permanent cu mersul anchetei în dosarul Microsoft şi că ar fi cerut rechizitorii fără probe consistente. 
  
 Despre aceste acuzaţii, Kovesi a spus: “Nu am făcut niciodată presiuni sau acte de imixtiune în activitatea vreunui procuror. Nu comentez afirmaţiile nereale ale inculpaţilor”. 
  
Mihaiela Iorga a declarat, duminică seară, la Antena 3, că şefa DNA a chemat-o şi a întrebat-o dacă nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind că acesta o va numi ministru al Justiţiei pe Dana Gîrbovan, şefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA.

“Trebuia desemnat premierul României şi era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest ministru. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu dosarul. Explicaţia a fost de genul că dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan (preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România – n.r.) va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi”, a afirmat procurorul Mihaiela Iorga, precizând că nu va da nume pentru că nu vrea să se spună că a stricat o anchetă. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.