Meniu principal

Contra: Din punctul meu de vedere, Ianis Hagi nu este pregătit să vină la echipa naţională

România, în grupă cu Serbia, Muntenegru şi Lituania în Liga Naţiunilor

Selecţionerul Cosmin Contra a declarat, miercuri, că din punctul său de vedere Ianis Hagi (FC Viitorul) nu este pregătit în acest moment să vină la echipa naţională.

Gheorghe Hagi l-a criticat dur, în data de 11 mai, pe Cosmin Contra pentru că nu l-a convocat pe fiul său, Ianis Hagi, la echipa naţională şi nici pe Bogdan Ţîru, în schimb i-a chemat la lot pe fundaşii Ionuţ Nedelcearu, care s-a îmbătat în cantonamentul echipei Dinamo, şi Cosmin Moţi, care nu a evoluat în ultima perioadă la Ludogoreţ.

“Gică a avut o ieşire care nu era momentul pentru ea. Noi analizăm foarte serios ceea ce se întâmplă la echipa naţională. În momentul de faţă eu sunt antrenorul echipei naţionale. Eu am hotărât ca filozofie şi prin prisma calităţilor anumilor jucători, în momenul de faţă Budescu şi Stanciu îmi dau mult mai multe decât mi-ar da Ianis Hagi din punct de vedere al filozofiei noastre. Este în lotul lărgit, este în atenţia noastră. Din punctul meu de vedere, antrenorul echipei naţionale, în momentul de faţă Ianis Hagi nu este pregătit să vină la echipa naţională”, a spus Contra.

Tehnicianul a vorbit şi despre problemele medicale pe care le au unii jucători şi despre motivul absenţei lui Claudiu Keşeru şi Cosmin Moţi.

“Keşeru şi Moţi încep pregătirea la echipa lor de club în 4 iunie. Am fost rugaţi de cei de la Ludogoreţ şi de jucători… Dacă îi chemam la echipa naţională nu aveau deloc vacanţă. Florin Andone are problemă la ochi, o miopie, pe 25 e programat la operaţie, după care trebuie să aibă un repaus de trei săptămâni. Răzvan Marin s-a accidentat cu o etapă înainte de a se încheia campionatul în Belgia. O entorsă cu ruptură de ligamente. Vlad Chiricheş s-a operat la umăr. Dragoş Grigore are o tendinită cu bursită destul de gravă, dacă venea erau mari şanse să se rupă tendonul luu Ahile. Am hotărât ca el să meargă la Roma să facă o recuperare foarte bună. Mihai Pintilii acum trei zile la antrenamet a făcut ruptură”, a explicat selecţionerul.

El a precizat însă că există întotdeauna pregătite variante pentru situaţiile în care există accidentări.  Cosmin Contra a declarat că nu l-a convocat pe Ovidiu Hoban, după un sezon extraordinar pentru acesta, deoarece a vrut să vadă “alternative”.

“Pe Ovidiu îl cunosc foarte bine”, a adăugat el.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.