Meniu principal

Consumul de energie la niveluri record: 72,4 milioane de metri cubi pe zi

Gerul din ultimele zile a avut ca rezultat creșterea consumului de energie la niveluri record. La gaze s-a atins deja un prag istoric pentru ultimii 27 de ani, respectiv 72,4 milioane de metri cubi pe zi, după cum a declarat, marți, ministrul Energiei, Toma Petcu, la finalul Comandamentului energetic de iarnă. Din nefericire, energia consumată în aceste zile este mai scumpă decât cea produsă în perioadele obişnuite, pentru că centralele au trecut  pe cărbune si păcură.

“Ne pregătim pentru această noapte să asigurăm aceeași funcționalitate, aceeași capacitate de producție, același import, aceeași rezervă care să fie disponibilizată din rezerva de gaze. Estimăm și în această noapte același vârf, 71-72 de milioane de metri cubi. Suntem pregătiți să acoperim aceste vârfuri. Menținem funcționarea celor trei centrale, Elcen București, Brazi și Galați, pe păcură. Avem cantitățile necesare de păcură pentru funcționare”, a susținut ministrul Energiei, Toma Petcu.

Pe partea de energie electrică, consumul de luni a fost de 9.700 de MW, nivel care a fost însă depășit în luna decembrie 2016.

Petcu a adăugat că, miercuri, la ora 13:00, va avea loc o nouă ședință a comandamentului.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.