Meniu principal

Constantin Niţă își află pedeapsa pe 23 mai: DNA cere executare, pesedistul vrea ”o judecată dreaptă”

Constantin Niţă își află pedeapsa pe 23 mai: DNA cere executare, pesedistul vrea ”o judecată dreaptă”

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a încheiat, marţi, judecarea dosarului în care fostul ministru al Energiei, social-democratul Constantin Niţă, este acuzat de trafic de influenţă. Pronunţarea sentinţei a fost amânată pentru data de 23 mai. Procurorii DNA cer condamnare cu executare pentru Niță, în timp ce acesta din urmă a spus că nu poate fi condamnat pentru fapte pe care nu le-a făcut.

Marţi, la ultimul termen de judecată, fostul ministru Constantin Niţă a arătat, în ultimul cuvânt în faţa instanţei, că nu a primit niciun ban de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu ca să ajute firma acestuia să obţină un contract cu Primăria Iaşi, că este dezamăgit de solicitarea procurorului care cerut instanţei să-l condamne la închisoare cu executare şi că are încredere că va fi „o judecată dreaptă”, informează News.ro.

DNA cere pentru Constantin Niță pedeapsă cu executare pentru trafic de influenţă, precum şi confiscarea de la acesta a 303.000 de lei şi 30.000 de euro, bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru a ajuta firma acestuia să obţină un contract cu Primăria Iaşi. Procurorul de caz a mai cerut menţinerea sechestrului pe bunuri ale lui Niţă şi a cauţiunii de 150.000 de lei.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.