Meniu principal

Consecințele participării cetățenilor la protestele din ultimele săptămâni

Se pare că, o dată cu scăderea în intensitate a protestelor, o bună parte din cei care au participat la manifestații vor plăti prețul de a avea curajul de a striga împotriva partidului de guvernământ. Procurorii anchetează, împreună cu Autoritatea Aeronautică Română (AAR), folosirea ilegală a unor drone în timpul protestelor din Piaţa Victoriei. Potrivit unor surse din Poliție citate de News.ro, au fost identificate patru persoane, care au fost deja interogate pentru a se stabili dacă aveau aviz pentru ridicarea acestora. Pe de altă parte, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului strânge date din teritoriu despre sesizările primite cu privire la părinţii care şi-au dus copiii la proteste, relatează Digi24. 

În cazul dronelor, cele patru persoane au fost chemate la mai multe secţii de Poliţie din Capitală, pentru a se stabili dacă dronele pe care le deţin sunt înmatriculate şi dacă aveau aviz de la Autoritatea Aeronautică Română pentru a le folosi. Un dosar în acest caz a fost deschis iniţial la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, dar recent a fost declinat la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, au declarat pentru reprezentanţii Parchetului Judecătoriei.

Ancheta va fi continuată de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, împreună cu Autoritatea Aeronautică Română, fiind vizate infracţiuni prevăzute de Codul Aerian.  

În ceea ce privește prezența copiilor la protestele din ultimele două săptămâni, într-o adresă trimisă marți dimineaţă, Protecţia Copilului cere ca până miercuri, la ora 16.00, direcţiile locale să trimită numărul de sesizări şi ce măsuri au luat în aceste cazuri. Decizia vine după ce, la Protecţia Copilului, au ajuns mai multe sesizări anonime privind participarea copiilor la manifestaţiile antiguvernamentale.

Un articol din legea pentru protecţia copilului specifică faptul că părinţii nu-şi pot folosi copiii pentru interesul propriu. Articolul a fost invocat de Protecţia Copilului pe 8 februarie, într-un comunicat de presă adresat celor care merg la proteste însoţiţi de copii.

(foto: Vocea.biz)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.