Meniu principal

Concluzia audierilor din Parlament: ministrul Carmen Dan a mințit în legătură cu informările primite de la SRI

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, şi ministrul de Interne, Carmen Dan, au fost audiaţi, joi, la Comisia de control asupra activităţii SRI, pentru a da explicaţii cu privire la incidentele apărute săptămâna trecută la protestele din Piaţa Victoriei. Practic, Comisia a vrut să afle în ce mod a informat SRI Ministerul de Interne cu privire la existența în zonă a unor indivizi cu potențial violent.

Președintele comisiei parlamentare, Adrian Țuțuianu, a afirmat, la finalul audierilor, că Ministerul de Interne și Serviciul Român de Informații au colaborat bine, că SRI și-a făcut datoria și a transmis informările necesare, iar MAI a reacționat eficient în cazul protestelor. Pe de altă parte, Țuțuianu a declarat că ministrul de Interne, Carmen Dan, a primit trei SMS-uri de la SRI. Practic, acest lucru demonstrează că ministrul a mințit în ziua de după incidente, când a afirmat, în conferință de presă, că nu a primit nicio informare.

În schimb, Adrian Țuțuianu dă vina pe președintele Iohannis pentru „percepția din spațiul public”, care „nu coincide cu realitatea”, privind gestionarea ineficientă a violențelor din timpul protestului din 1 februarie.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.