Meniu principal

Complexului Energetic Oltenia i-au fost alocate 2,1 milioane lei prin Planul Naţional de Investiţii

Complexul Energetic Oltenia: Estimăm un profit de 200 milioane lei în 2017

Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, i-au fost alocate 2,1 milioane lei prin Planul Naţional de Investiţii (PNI), reprezentând prima tranşă aferentă blocului energetic nr.7 de la Sucursala Işalniţa.

”Se estimează că cea de-a doua tranşă alocată celor două proiecte ale CE Oltenia cuprinse în PNI va fi virată în cursul acestui an”, arată un comunicat publicat pe site-ul companiei.

La sfârşitul anului 2017, mecanismul PNI a devenit funcţional, prima tranşă de 6,2 milioane de lei fiind virată în conturile CE Oltenia, pentru blocul energetic nr.4 de la Sucursala Rovinari.

Mecanismul PNI permite producătorilor de energie să aplice în scopul obţinerii de fonduri nerambursabile egale cu 25% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor de investiţii cuprinse în PNI, care au ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi modernizarea instalaţiilor de producere a energiei electrice din România.

CE Oltenia a depus în anul 2014 primele cereri în vederea obţinerii de fonduri nerambursabile pentru investiţiile companiei cuprinse în Planul National de Investiţii, respective pentru reabilitarea şi modernizarea blocului energetic nr.4 de 330 MW, pe lignit, de la SE Rovinari şi reabilitarea şi modernizarea blocului energetic nr.7, pe lignit, de la SE Işalniţa.

De asemenea, compania a mai anunţat că peste 75% din numărul de salariaţi ai CE Oltenia au beneficiat de majorări salariale.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.