Meniu principal

Comisia ”Iordache”: Hotărârile judecătoreşti, redactate în cel mult 90 de zile de la pronunţare

Florin iordache, fost ministru al Justiției

Comisia parlamentară specială pentru modificarea legilor Justiţiei, condusă de pesedistul Florin Iordache, a adoptat, marţi, un amendament propus de PSD la legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, potrivit căruia judecătorii vor trebui să îşi motiveze deciziile în cel mult 90 de zile de la pronunţare.

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a început luni dezbaterile legii 304/2004 privind organizarea judiciară, după ce săptămâna trecută a finalizat raportul legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

”Hotărârile judecătoreşti trebuie redactate în termen de cel mult 30 de zile de la data pronunţării. În cazurile temeinic motivate, termenul poate fi prelungit cu câte 30 de zile de cel mult două ori”, se arată la alineatul (3) al articolului 16 din legea 304/2004.

Amendamentul, propus de PSD, a fost adoptat cu majoritate de voturi, fiind înregistrată o singură abţinere.

Un alt amendament adoptat marţi de comisia specială prevede reconfigurarea sălii de judecată astfel încât să fie respectată egalitatea de arme dintre părţi.

”Configuraţia sălii de judecată trebuie să reflecte principiul egalităţii de arme în ceea ce priveşte aşezarea judecătorului, procurorilor şi avocaţilor”, se arată în amendamentul adoptat în unanimitate.

Propunerea a fost făcută de Parchetul General şi a fost însuşită sub formă de amendament de UDMR.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.