Meniu principal

Comisia Europeană va cere opiniile ţărilor UE privind situaţia statului de drept în Polonia

Comisia Europeană trimite România în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru încălcarea a două directive

Comisia Europeană va încerca să obţină poziţiile statelor membre ale Uniunii Europene pentru a stabili ce măsuri să ia împotriva Poloniei în disputa pe tema situaţiei statului de drept care durează de peste un an, afirmă oficiali UE citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

Comisia Europeană acuză Guvernul Beata Szydło, cu tendinţe naţionaliste, de subminarea instrumentelor democratice de echilibru şi control, în special prin reformarea instanţei constituţionale.

Partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), condus de Jarosław Kaczyński, a refuzat să aplice recomandările Uniunii Europene, acuzând Comisia Europeană că îşi depăşeşte limitele trasând indicaţii unui guvern ales în mod democratic.

Prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, a anunţat miercuri că vrea să aducă situaţia Poloniei în atenţia celorlalte state membre UE, conform unor oficiali europeni.

“Ideea este de a se obţine punctele de vedere ale guvernelor din ţările UE pentru primirea susţinerii necesare viitoarelor acţiuni”, a explicat un funcţionar UE, sub protecţia anonimatului.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.