Meniu principal

Comercializarea de păsări și ouă, interzisă în piețele din Sectorul 1, din cauza aviarei

Începând de vineri, comercializarea de păsări și ouă de către producătorii individuali a fost interzisă în toate piețele din sectorul 1, timp de 30 de zile, în baza unei decizii luată de Celula de criză constituită la nivelul Primăriei, pentru a combate răspândirea cazurilor de gripă aviară.

Nu a fost, însă, restricționată comercializarea de produse avicole în supermarket-uri și în celelalte magazine autorizate, a informat Primăria sectorului 1, prin intermediul unui comunicat.

“Răspundem cu măsuri concrete, în limita competențelor pe care le avem, pentru a preveni răspândirea acestor cazuri izolate de gripă aviară. Toți directorii din primărie știu ce au de făcut pentru ca populația să fie în siguranță și situația să fie ținută sub control”, a declarat primarul Dan Tudorache.

O altă măsură dispusă vineri dimineață de celula de criză constă în verificarea de către Poliția Animalelor a gospodăriilor care dețin păsări, pentru a se asigura că acestea sunt ținute închise și nu vin în contact cu păsările sălbatice.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.