Meniu principal

Comentatorul care a comparat-o pe Venus Williams cu o gorilă a dat în judecată ESPN

Venus Williams, implicată într-un accident rutier mortal

Comentatorul de tenis Doug Adler a dat în judecată fostul său angajator, canalul de televiziune ESPN, la săptămâni după ce a făcut o remarcă interpretată de unii ca rasistă la adresa americancei Venus Williams la Australian Open, relatează Reuters.

Adler, dat afară de ESPN pentru care comenta primul Grand Slam al anului, și-a cerut scuze despre cum a vorbit despre Venus, dar susține în continuare că a descris stilul agresiv al finalistei de la Melbourne ca un ”efect de gherilă” și în niciun caz nu a comparat-o cu o ”gorilă”.

Avocatul lui Adler, David Ring, susține că acea remarcă a trecut neobservată până când a fost evocată pe o rețea de socializare: ”Atunci cumva pe Twitter cineva a spus că el a făcut-o gorilă pe Venus. ESPN l-a concediat a doua zi pentru ceva ce n-a spus. Doug Alder și-a pierdut serviciul și reputația. Când ESPN l-a concediat a devenit brusc tipul dat afară pentru o remarcă rasistă pe care nu a făcut-o niciodată”.

Adler, un fost jucător de tenis până în timpul facultății, înainte de a se dedica televiziunii, a depus plângerea marți la un tribunal din Los Angeles.

David Ring susține că utilizarea unei ”tactici de gherilă” în tenis este o noțiune folosită frecvent pentru a descrie un stil agresiv de joc, iar ESPN a cedat presiunii mediatice și a crezut în mod eronat că Adler a utilizat cuvântul gorilă pentru a o descrie pe Venus Williams, ceea ce în final au adus prejudicii financiare și emoționale serioase clientului său.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.