Meniu principal

Columbia: cel puţin 254 oameni au murit şi alţi peste 400 au fost răniţi în urma unei alunecări de teren

Cel puţin 254 oameni au murit şi alţi peste 400 au fost răniţi în urma unei alunecări de teren produsă în provincia columbiană Putumayo, în sud-vestul ţării, au anunţat autorităţile, citate de agenția Reuters. Printre victime se numără femei şi copii, a anunţat poliţia. Din cauza ploilor torenţiale, mai multe râuri au ieșit din matcă, torentele acoperind clădiri şi drumuri cu nămol, pietre şi copaci rupţi.

Aproximativ 1.100 de militari sunt implicaţi în eforturile de salvare. Potrivit unui comunicat al armatei, cel puţin 400 de oameni au fost răniţi, iar alţi 200 sunt daţi dispăruţi în capitala provinciei Putumayo. Voluntari ai Crucii Roşii columbiene lucrează că familiile pentru a ajuta membrii să se contacteze unul pe altul.

Preşedintele Juan Manuel Santos a declarat stare de urgenţă în regiune şi a mers la faţa locului să monitorizeze eforturile de salvare.

“Vom face tot ce este posibil să ajutăm. Mi se rupe inima”, spune el.

Directorul Unităţii Naţionale pentru Managementul Riscului de Dezastre a declarat pentru AFP că o treime din cantitatea de precipitaţii normală pentru o lună a căzut într-o singură noapte. Ploaia neobişnuit de abundentă a făcut ca râurile să iasă din matcă.

Primarul din Mocoa, Jose Antonio Castro, le-a spus reporterilor că oraşul este “complet izolat”, fără curent electric sau apă. Propria sa casă a fost distrusă complet, iar noroiul este până la nivelul acoperişului.

(foto: Twitter)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.