Meniu principal

Coloane de camioane pe câțiva kilometri, la graniţa cu Ungaria

Coloane de camioane pe câțiva kilometri, la graniţa cu Ungaria

Noi coloane de automarfare erau formate, marţi dimineaţă, în cele mai mari puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, respectiv Nădlac II şi Borş, unde se aştepta câteva ore pentru control. Autorităţile române anunţă că poliţiştii de frontieră ungari fac controale amănunţite, pe de o parte, iar pe de altă parte traficul a crescut din cauza restricţiilor de acces în Ungaria pentru camioane, ce vor fi introduse timp de 24 de ore începând de miercuri.

La Nădlac II (Arad, pe autostradă) s-a format o coloană de automarfare lungă de aproape zece kilometri, iar timpul de aşteptare anunţat de Poliţia de Frontieră pentru control este de patru ore, în timp ce şoferii se plâng că stau 6 – 8 ore.

La Borş (Bihor), se aşteaptă 250 de minute pentru control, iar la Vărşand (Arad), unde de regulă se stă zece minute, se aşteaptă mai mult de o oră.

În toate aceste puncte, autorităţile lucrează la capacitatea maximă a infrastructurii, respectiv cinci artere de ieşire pentru camioane la Nădlac II, trei la Borş şi trei la Vărşand. În cazul Nădlac II, unde capacitatea este de patru artere pe ieşire, s-a suplimentat cu una dintre benzile de intrare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat pentru News.ro că sunt două cauze pentru coloanele de automarfare formate.

”Primul motiv este acela că Poliţia de Frontieră Ungară face controale amănunţite în cazul mijloacelor de transport marfă, astfel că au crescut timpii de aşteptare la control. A doua cauză este traficul crescut din această perioadă. Doar la Nădlac II, în ultimele 24 de ore au fost verificate peste 1300 de camioane. Probabil, transportatorii şi-au programat cursele ţinând cont de restricţiile ce vor fi aplicate timp de 24 de ore în Ungaria”, a declarat sursa citată.

Poliţia de Frontieră Arad a anunţat, luni, că în perioada 14 – 15 martie camioanele cu o capacitate de peste 7,5 tone nu pot trecere frontiera în Ungaria.

Restricţia va fi impusă de miercuri, ora 23,00, până joi, ora 23,00 (ora României).

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.