Meniu principal

COD PORTOCALIU de ger în Bucureşti şi în aproape toată ţara, luni şi marţi. Se vor înregistra -29 grade Celsius

Capitala va intra de luni, de la ora 10.00, sub cod portocaliu de ger, a anunţat Gabriela Băncilă, meteorolog al Administraţiei Naţionale de Meteorologie la comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei. 

De asemenea, ANM a emis și o atenţionare cod portocaliu de ger, valabilă luni şi marţi, pentru aproape toată ţara.

Meteorologii avertizează că, în intervalul menţionat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.

Totodată, ANM a emis şi o atenţionare cod galben de ger pentru cinci judeţe din vestul ţării, respectiv Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş Severin. Aici, vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade.

“Administraţia Naţională de Meteorologie va emite o actualizare a atenţionării anterioare cod galben de ger, pe parcursul acestei dimineţi, pentru municipiul Bucureşti – intrarea sub cod portocaliu de ger încă de astăzi. Va fi emisă atenţionarea la ora 10.00”, a declarat Gabriela Băncilă, meteorolog al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) la comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei, de luni dimineață.

Meteorologul a anunţat că în Bucureşti se vor înregistra valori maxime de -11 grade Celsius în timp ce minima va fi în jurul valorii de -20 de grade Celsius.

Ți-a plăcut articolul?





Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.