Meniu principal

CNA o lălăie din nou cu sancționarea postului România TV

Postul de propagandă România TV, ars la buzunare pentru injurii aduse lui Kovesi

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amânat pentru joi luarea unei decizii în privința încălcării legislației audiovizuale de către postul România TV în emisiunile în care s-au prezentat înregistrările patronului canalului, Sebastian Ghiță.

Potrivit AGERPRES, în ședința de marți, Alexandru Jucan, membru CNA, a solicitat amenda maximă de 200.000 de lei, din cauza încălcării art. 3 alin. 2 din Legea audiovizualului și art. 40 alin. 1, 2, art. 64 alin. 1b și art. 66 alin. 1 din Codul audiovizual.

La vot, propunerea a căzut, în trei tururi de scrutin, doar cinci dintre cei nouă membri ai Consiliului votând “pentru”. Pentru adoptare erau necesare minim șase voturi “pentru”.

Justificându-și votul, la solicitarea lui Jucan, Radu Herjeu a afirmat că i s-a părut că amenda este prea mare, decizia implicând o responsabilitate deosebită.

“Cuantumul mi s-a părut prea mare și doresc ca, înainte de a vota o astfel de amendă, chiar aș dori să am opinia postului și aș vrea să știu de la post dacă există sau nu solicitările de care vorbeam. Pentru că, dacă aceste solicitări totuși există, lucrurile se schimbă. De aceea nici n-am făcut nicio altă propunere, că nu e vorba neapărat de cuantum. Este vorba că un astfel de pas cred eu că trebuie făcut cu ceva mai multă responsabilitate”, a spus Herjeu.

La rândul său, vicepreședintele CNA, Răsvan Popescu, a afirmat că subscrie la punctul de vedere al lui Herjeu.

“N-aș face multe comentarii. Pe undeva subscriu la punctul de vedere al domnului Herjeu. Este și, dacă vreți, ineditul acestui caz care mă face puțin reticent, că nu ne-am mai întâlnit cu așa ceva. Și într-o situație de genul ăsta faptul că votul se reia în ședința următoare nu cred că e neapărat un lucru rău. Mai e timp de reflecție… Vedem ce și cum. Țineți cont de faptul că e un caz în care, practic, interlocutorul nu mai poate fi întrebat nimic, nu i se mai pot cere probe pentru că el nu mai este prezent și totul devine o problemă de comentarii în studio. Au existat și unele măsuri care s-au luat în acest caz. Nu cred că este o coincidență. Toate astea mă fac puțin reticent, dar toate lucrurile astea nu vor dura foarte mult”, a spus Popescu.

Pe parcursul argumentării solicitării sale, Alexandru Jucan a atras atenția că “trebuie pusă în discuție oportunitatea în care postul România TV a făcut publice acele înregistrări”. “Este inadmisibil cum acest post de televiziune nu a respectat legislația audiovizuală”, a spus Jucan, care a criticat dur modul în care România TV s-ar fi “răfuit” cu statul român, cu SRI și cu șeful DNA, “prin simple afirmații” și “fără probe”.

(foto: Paginademedia.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.