Meniu principal

Claudiu Năsui (USR): Doamna Firea începe, și ea, un program extins de creștere a statului

Pe ordinea de zi a ședinței de marți de Consiliu General al Municipiului București (CGMB) figurează 19 proiecte de Hotărâre, toate inițiate de Gabriela Firea, care prevăd înființarea unor firme pentru activitatea de producere a energiei electrice și termine, asigurarea iluminatului public sau dezvoltarea infrastructurii unităților sanitare din Capitală.

Deș primarul general al Capitalei a afirmat, într-un comunicat de presă, că prin crearea celor 19 societăți comerciale municipalitatea va administra mai eficient patrimoniul public, va furniza servicii la standarde europene și va derula proiecte de investiții care vor duce la creșterea calității vieții bucureștenilor, deputatul USR, Claudiu Năsui. nu este de aceeași părere.

”Doamna Firea, de la Primăria Capitalei, începe și ea un program extins de creștere a statului. De data asta, însă, nu prin fonduri de stat, ci direct prin companii de stat. După ce a înființat deja cinci companii, acum câteva luni, vedem acum proiecte de hotărâre pentru înființarea a încă 19! Cu toți știm ce se întâmplă în companiile de stat. Știm poveștile de căpușare, risipă sau chiar pură bătaie de joc la adresa clienților. Știm și de eficiența cu care s-a cheltuit banul public până acum (vezi articolul profesorului Bogdan Glăvan de mai jos). Oare chiar vrem mai multe? Vrem mai multe companii tip Oltchim, Poșta Română sau Tarom (care și în condițiile în care statul român îi plătește avioanele tot reușește să fie falimentar)? Dar hai să zicem că vor avea „management profesionist” (adică aceeași politică care se face 27 de ani încoace pentru companiile de stat), dacă ne uităm la obiectul de activitate a acestor 19 companii de stat noi, ce vedem? O groază care fac lucruri care se fac deja sau lucruri cu utilitate suspectă. De exemplu, avem o companie care va avea ca obiect principal de activitate „protecția civilă și activitățile de voluntariat specifice acesteia”. Nici nu vreau să văd gaura bugetară pe care o va lăsa în urmă. Avem chiar și o companie IT de stat, asta după măiestria cu care statul român a reușit să desfășoare proiecte IT de renume cum ar fi portalul e-Romania (cel mai scump site din istoria statului român și probabil cel mai inutil) și atâtea altele”, a explicat Claudiu Năsui.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.