Meniu principal

CJ Teleorman confirmă: Nu se poate pescui pe Insula Belina fără acordul Tel Drum

CJ Teleorman confirmă: Nu se poate pescui pe Insula Belina fără acordul Tel Drum

În urmă cu două săptămâni, Platforma PACT a anunţat că doreşte să se implice în valorificarea potenţialului turistic al insulei Belina. În acest sens, asociația a iniţiat demersurile pentru ca, pe 15 octombrie, între orele 10.00-17.00, să organizeze acolo concursul “Prinde peştele cel mare”.

Solicitarea a fost adresată Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman, pentru a obţine un răspuns privitor la posibilitatea de a organiza concursul pe Insula Belina.

”Poziţia oficială a Consiliului Judeţean Teleorman contravine declaraţiilor domnului Liviu Dragnea, care a susţinut că pe Insula Belina accesul este liber pentru toţi cetăţenii care doresc să se bucure de această resursă naturală (afirmaţie făcută inclusiv în cadrul unei emisiuni de televiziune la postul Antena 3, link aici, de la minutul 10:41)”, informează PACT.

Ulterior, PACT s-a adresat companiei Tel Drum SA, care a transmis că nu ne poate pune la dispoziţie balta Belina pentru concursul de pescuit sportiv.

Aşadar, transferul dinspre domeniul public spre domeniul public, aşa cum invoca domnul Dragnea, înseamnă de fapt un transfer dinspre public spre privat.  

”PACT va continua eforturile de organizare a concursului de pescuit <<Prindem Peştele cel Mare>>. Preicizăm că vom face tot posibilul ca acest concurs să se desfăşoare, chiar dacă, în final, va trebui să pescuim la copcă. Dezideratul PACT este că Peştii cei mari trebuie prinşi, atât pe baltă, cât şi în justiţie”, transmite PACT. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.