Meniu principal

Ciuhandu: Sunt nevinovat. Cele 61 de contracte au fost semnate mai întâi de funcţionari

Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, urmărit penal în dosarul vânzării către chiriași a aproapre 1.000 de imobile, spune că este nevinovat. Mai mult, acesta s-a apărat spunând că actele privind vânzarea au fost semnate mai întâi de funcţionari din primărie. În dosarul în care Ciudandu și actualul edil, liberalul Nicolae Robu, au fost puși sub acuzare pentru abuz în serviciu, prejudiciul calculat de anchetatori se ridică la circa 40 milioane de euro.

”Vineri, am fost citat la sediul DNA din Bucureşti, unde mi s-a comunicat că sunt 61 de contracte de vânzare-cumpărare semnate de mine în perioada 2000-2008, în calitate de primar al municipiului Timişoara, asupra cărora DNA fac cercetări în raport cu subsemnatul. Menţionez că în timpul mandatelor de primar al municipiului Timişoara am semnat, în calitate de şef al instituţiei, zeci de mii de acte administrative – acte care au fost întotdeauna întocmite şi verificate de departamentele de specialitate din cadrul Primăriei, aşa cum prevede legea şi cum este şi firesc, dat fiind volumul însemnat de documente emise de o autoritate publică cu semnătura primarului”, a declarat Ciuhandu.

Gheorghe Ciuhandu mai spune că cele 61 de contracte cu privire la care este anchetat de DNA ”au fost semnate mai întâi de funcţionari de la Direcţia de Patrimoniu, Serviciul Juridic, Direcţia Economică, iar unele şi de viceprimarul de resort”. 

”Este procedura uzuală, ţinând cont de faptul că primarul nu are competenţe juridice şi nici sarcina de a verifica documentele care stau la baza încheierii unor astfel de contracte. Mai mult decât atât, instituţiile statului care au făcut controale periodice în Primăria Timişoara nu au semnalat în tot acest răstimp neregului cu privire la contractele respective”, a mai spus Ciuhandu.

Fostul edil a subliniat că imobilele vândute în baza celor 61 de contracte nu sunt situate în centrul municipiului Timişoara, iar beneficiarii nu sunt persoane influente.

”Imobilele vândute în baza celor 61 de contracte, în marea lor majoritate, nu sunt amplasate în zona centrală a oraşului, iar beneficiarii lor nu sunt, după cunoştinţa mea, persoane influente în mediul social din Timişoara. Cele 61 de imobile se constituie din 31 de locuinţe cu o cameră; 21 de locuinţe cu două camere; şase locuinţe cu trei camere; două locuinţe cu patru camere; o anexă ce cuprinde două magazii. În cazul unora dintre imobilele cuprinse în această listă nici măcar nu este vorba de apartament în întregime, ci doar de o cotă-parte din el”, precizează Gheorghe Ciuhandu.

(foto: Renașterea.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.