Meniu principal

Victor Ciorbea a atacat Ordonanța la CCR: Prevederile scot în afara legii penale aproape toată activitatea administrației publice

Victor Ciorbea susține că este un Avocat al Poporului complet independent

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a trimisă, în cursul zilei de vineri, la Curtea Constituțională a României (CCR) sesizarea de neconstituționalitate privind Ordonanța de Urgență ce a vizat modificarea Codurilor penale. În primul rând, Ciorbea a spus că termenul până la care România trebuie să se alinieze normelor UE expiră tocmai în 2018.

”Guvernul nu definește ce înseamnă vătămarea gravă, în cazul stabilirii pragului de 200.000 lei. Deci apare încă un element de incertitudine, contrară cerințelor constituționale. În Ordonanța de Urgență se spune că suntem în abuz în serviciu doar dacă avem a face cu o încălcare a legii stricto sensu, adică a legii sau a unei Ordonanțe de Urgență. Din diverse decizii ale CCR, reiese însă, în mod clar, că trebuie avută în vedere accepțiunea largă a noțiunii de lege. Și încălcarea ale unor Hotărâri de G sau Ordine ale miniștrilor, Hotărâri ale CJ, Hotărâri ale CL, reprezintă tot acte normative, legi în sens larg. A limita abuzul doar la încălcări ale legii și Ordonanțelor și a nu ne referi la celelalte înseamnă a scoate de sub incidența legii penale activitatea aproape a întregii administrații publice”, a declarat Victor Ciorbea.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.