Meniu principal

Cioloș: Ordonanța adoptată în 2016 nu a avut «elefanți» ascunși între articole

Cioloș, despre Dragnea: Acum înțelegem de ce ”ăia de la Bruxelles” sunt ”vinovați”

Dacian Cioloș, fostul premier al României, a explicat, luni, pe Facebook, diferența dintre OUG 13, adoptată de Guvernul Grindeanu, și Ordonanța de modificare a Codului penal aprobată de Cabinetul său, în 2016. Potrivit lui Cioloș, actul adoptat de fostul guvern nu a avut „«elefanți» ascunși între articole” iar textul a fost discutat în detaliu cu CSM, Curtea Supremă și Parchetul General. 

„Apreciez intenția de a aduce un plus de transparență asupra modului în care au fost aprobate cele două ordonanțe, dar resping orice încercare de a pune semnul egalității între ele. Nu s-a făcut nimic pe ascuns pentru că nu aveam ce și de ce să ascundem. Proiectul de ordonanță prezentat de doamna ministru Raluca Prună a avut avizul CSM încă din 12 mai, cu câteva zile înainte de adoptare.

– Urgența a fost clar argumentată și era justificată de deciziile Curții Constituționale și de faptul că Parlamentul nu avansa deloc cu adoptarea numeroaselor proiecte legislative de modificare a Codurilor pentru a le pune în acord cu zeci de decizii ale Curții Constituționale, deși exista o urgență cerută de sistemul judiciar pentru a pune capăt instabilității legislative.

– O mare parte dintre modificări au fost preluate de la comisiile juridice ale celor două camere ale Parlamentului, cele mai multe fiind deja adoptate de Senat (prima cameră decizională).

– Nu am avut «elefanți» ascunși între articole și nici nu aveam de apărat de justiție șefi de partid, clienți sau sponsori politici.

– Textul a fost rediscutat în detaliu cu CSM, Înalta Curte de Casație și Justiție și cu Ministerul Public. Singurul obiectiv era de a servi interesul cetățenilor care mergeau în instanțe și interesul magistraților care se confruntau cu întârzieri în procese”, a scris fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș.

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.