Meniu principal

Cioloș despre intrarea în politică: “Teama mea e că lumea se plictiseşte repede de un partid”

Fostul premier, Dacian Cioloș, a acordat, sâmbătă, un interviu radioului Europa FM. Unul dintre subiectele atinse a fost cel legat de o eventuală implicare în politică a acestuia. Întrebat dacă ia în calcul înfiinţarea unui nou partid, Cioloş a răspuns afirmativ, însă aceasta ar fi ultima soluție. 

“Analizând stadiul în care sunt, mă duce cu gândul că în ultimii ani au apărut partide noi în România, dar cam toate au rămas acolo, se zbat să intre în Parlament. Unele dintre ele nici nu au reuşit. Pe de altă parte, partidele mai vechi pe care le avem şi-au pierdut încrederea. Mă întreb dacă soluţia e ca de fiecare dată să faci un partid nou, rămânând în aceeaşi politică, sau să găseşti modalitatea prin care să schimbi modul în care se face politică, indiferent de partid”, a afirmat fostul premier.

Variantele pe care le-ar avea la dispoziție sunt următoarele: să stea “în afara partidelor” şi să îşi aducă contribuţia în alte feluri de organizare, să intre într-un partid şi de a încerca “prin propriul exemplu” să arate că se poate face şi altfel de politică, dar şi “soluţia de a face un alt partid”. El a precizat însă că, faţă de această ultimă soluţie, are rezerve.

“Teama mea e că lumea se plictiseşte repede de un partid şi iar se întoarce la ideea că, până la urmă, toţi sunt la fel”, a spus fostul premier.

(foto: Europafm.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.