Meniu principal

Dacian Cioloș: Clasa politică fie progresează, fie se discreditează ca factor de progres

Dacian Cioloș cere retragerea din Parlament a pachetului de modificare a legilor justiției

Fostul premier al României, Dacian Cioloș, a comentat, joi seară, pe Facebook, campania desfășurată în ultimele săptămâni de președintele PSD, Liviu Dragnea, de aruncare în derizoriu a protestelor anti-guvernamentale și de demonizare a companiilor multinaționale.

Dacian Cioloș se întreabă cum a putut Liviu Dragnea să afirme, la televizor, în calitatea sa de om de stat, respectiv de președinte al Camerei Deputaților, că a auzit ”zvonuri” cum că multinaționalele ar fi finanțat protestele.

”De fapt, este exact contrariul a ceea ce spune dumnealui: de data aceasta, protestele în stradă ale românilor inspiră forță civică și încredere celor din străinătate. România își salvează onoarea prin atitudinea demnă a cetățenilor ei, în fața unei tentative de restaurație a nedreptății. Răspunsul este mult mai simplu: oamenii au ieșit în stradă pentru că vor decență, bun simț și onestitate în actul politic. De acum înainte, nici nu mai este vorba de guvernul PSD-ALDE versus partea progresistă a societății românești. Este vorba despre capacitatea partidelor politice de a înțelege și de a urma profunda nevoie de reformă, nu doar de a o mima. Nu cred că mai există cale de întoarcere. Clasa politică fie progresează pentru a se arăta demnă de această revoluție a bunului simț, fie se discreditează ca factor de progres al societății pe care trebuie să o slujească”, a spus Dacian Cioloș.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.